پايان نامه اعجاز علمي نماز
دسته: معارف اسلامي
بازديد: 13 بار
فرمت فايل: docx
حجم فايل: 320 كيلوبايت
تعداد صفحات فايل: 145
اين تحقيق از سه فصل تشكيل شده است فصل اول در مورد اهميت و جايگاه نماز از طريق آيات و روايات اسلامي مي باشد فصل دوم در مورد يافته هاي علمي دربارهي مقدمات نماز و فصل سوم در مورد يافته هاي علمي نماز است
قيمت فايل فقط 165,000 تومان
پايان نامه اعجاز علمي نماز
اعجاز علمي نماز
**توجه**
1- اين فايل توسط گروه مهندسين برتر(فايل يار) نگارش شده است استفاده از فايل فقط براي خريدار آن مجاز مي باشد و هرگونه استفاده براي كساني كه فايل خريداري ننموده اند شرعا حرام و قابل پيگيري حقوقي مي باشد.
2-اين فايل داراي گارانتي ويرايش يك مرتبه براي خريدار آن مي باشد.
در فرمت ورد و قايل ويرايش با فونت نازنين 14 و فاصله بين خطوط يك سانتي متر
دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم
دانشكده علوم قرآني .....
پروژه تحقيقاتي كارشناسي رشته
رشته تفسير قرآن كريم
موضوع:
اعجاز علمي نماز
پائيز1394
چكيده
نماز به عنوان عاليترين شكل عبوديّت و كاملترين صورت تعظيم و پرستش پروردگار يكي از مهمترين اعمال عبادي است كه در شريعت اسلام وجود دارد و مسلمانان موظّفند كه روزانه حدّاقل پنج بار آنرا به جاي آورند. هدف از اين تحقيق بيان اعجاز علمي نماز مي باشد. بنابراين در اين تحقيق ابتدا به بيان جايگاه و اهميت نماز پرداخته شده است، سپس به بيان اعجاز علمي نماز.
شيوه جمع آوري اطلاعات كتابخانه اي است زيرا در اين تحقيق از مدارك معتبر و مستند استفاده شده است. قرآن و كتب مختلف تفسيري از جمله تفسير نمونه آيت اله مكارم شيرازي و نيز تفسير نور حجه الاسلام محسن قرائتي و كتب روايي از جمله نهج البلاغه ترجمه محمد دشتي و نيز نهج الفصاحه ترجمه ابوالقاسم پاينده و همچنين كتب علمي از جمله آثار شگفت انگيز نماز در پيشگيري و درمان بيماري ها تاليف حسن كريمي يزدي و درمان بيماري ها با نماز تاليف مجيد حاتمي ورزنه استفاده شده است. همانطور كه گذشت نماز چون يك فريضه الهي است همه جنبه ها و ابعاد زندگي انسان را دربرمي گيرد.
اين تحقيق از سه فصل تشكيل شده است فصل اول در مورد اهميت و جايگاه نماز از طريق آيات و روايات اسلامي مي باشد فصل دوم: در مورد يافته هاي علمي دربارهي مقدمات نماز و فصل سوم در مورد يافته هاي علمي نماز است. در پايان مي توان گفت ، نماز به عنوان، يگانه سكوي اوج گيري بربلنداي معنويت واخلاق فاضله در زندگي انسان موثر بوده و جايگاه و اهميت غير قابل انكاري در بسياري از ابعاد زندگي دارد.
كليد واژه: نماز، صلاه،فلسفه نماز، اعجاز علمي نماز،آثار معنوي و اخلاقي نماز
تعريف نماز
تعريف لغوي
واژه «صلاة» در عربي، به معني «درود و تحيت»، «دعا» و همچنين «انعطاف» است. با اين حال واژه «نماز» واژهاي فارسي است كه در ايران، افغانستان، هند، بنگلادش و تركيه براي واژه «صلاة» عربي بهكار برده ميشود. اين واژه همچنين درزبان بنگالي،آلبانيائي، بسنيائي و مقدونيائي، برابر صلاة به كار ميرود.
واژه نماز به معناي خمشدن و سرفرودآوري براي ستايش و احترام است(دهخدا). برخي منابع ريشه اين واژه را از واژه پارسي پهلوي «نماك» مي دانند كه آن هم از ريشه باستاني «نم» به معناي خم شدن و كرنش است.(فرهنگ معين). ريشه واژه نماز درفارسي از لفظ پهلوي« نماك» گرفته شده وآن هم به نوبه خود از ريشه باستاني«نِم» ؛ به معني« خم شدن وتعظيم كردن» مأخوذ است كه به تدريج بر معني« صلاة» يعني عبادت ويژه مامسلمانان اطلاق گرديده است.( خزائلي ، احكام قرآن ، ص 338)
بر اساس بعضي از كتب تاريخي، برخي از ايرانيان تازه مسلمان در سالهاي حكومت اعراب بر ايرانيان به جاي كلمه« صلاة» از كلمه« نماك» استفاده ميكرده اند.و هنگام فراخواندن مردم به سوي نماز به جاي « الصلوة» كلمه« اَلنِّماك» وبه جاي« حَيَّ عَلَي الصَّلوةِ» جمله «بشتابيد به سوي نماك» را به كار مي برده اند.( راشدي ، نماز شناسي ،ج 1 ، ص 65) هرچند در برخي منابع ريشه واژه نماز از واژه«ناماسته» در زبان سانسكريت آريائيان دانسته شدهاست . نـمـاز در لـغت به معناى پرستش, نياز, سجود, بندگى و اطاعت, خم شـدن بـراى اظـهـار بـندگى و اطاعت و يكى از فرايض دين و عبادت مـخصوصى است كه مسلمانان پنج بار در شبانه روز به جا مى آورند.نـماز يعنى خدمت و بندگى, فرمان بردارى, سر فرود آوردن و تعظيم كردن به نشانه احترام.نماز, داروى نسيان و وسيله ذكر خداوند است. نـمـاز, رابـطه معنوى مخلوق با خالق است. نماز يعنى دل كندن از مـاديـات و پـرواز دادن روح; يـعـنى پا را فراتر از ديدنى ها و شنيدنى ها نهادن.
تعريف فقهي
«صلوة» كه در لسان شرع براي فعل عبادي خاصي يعني همان «نماز» جعل شده است، در لغت به معناي دعا، استغفار، رحمت و مغفرت، ثناي نيكو، درود و تعظيم است(سيّاح،1380). واگر به خداوند نسبت داده شود، به معناي رحمت و ثناي بر بندگان مي باشد.( معلوف،1389) و در اصطلاح نيز به عملي عبادي اطلاق مي شود كه متّشكل از اجزاء وشرائط خاصّي است و بايد با قصد قربت به پروردگار هر روز در چند نوبت به جا آورده شود.
«صلاة» يا نماز به عنوان فعلي عبادي كه به منظور دعا و نيز تعظيم الهي انجام مي شود، يكي از مشتركات اديان الهي است، هرچند شكل و نحوهي انجام آن در اديان مختلف متفاوت مي باشد. از همين روست كه در قاموس كتاب مقدس در معناي واژه نماز آمده است: «نماز معروف است و يكي از واجبات دينيه هر روز تمام ملل و مذاهب است، چه منفرداً و چه جماعتاً...» و پس از آن به شرح معناي نماز بر مبناي تورات و انجيل پرداخته تا آنكه مينويسد: «احدي جزمنكرين خدا منكر نماز و دعا نيست...».( نجفي كاشاني،1374).
در اصطلاح شرع عبارت است از عملى مخصوص ، مركّب از ركوع و سجود و قرائت و ذكر ، توام با نيت و شرائط خاصّ ، كه به تكبير آغاز و به سلام ختم مى گردد . ( دائره المعارف دانستنيهاي اسلامي)
يك تعريف براي نماز، تعريف فقهي آن است كه نماز عملي است كه داراي اركان و شرايط خاص است كه روزي پنج بار بر شخص مكلف واجب است .
اما حقيقت نماز آن رابطة قلبي و عملي با خدا است و معجوني است از تمام حركاتي كه براي انسان وجود دارد از ايستادن، نشستن، خم شدن و دستها و پاها را به صورتهاي مختلف حركت دادن و زبان را با الفاظ گوناگون به سخن درآوردن و مانند آن، يعني انسان در تمام حالات در ياد او فرو ميرود، تمام اعضاي او رنگ ايمان پيدا كند و اين خود يك نوع لطافتي است كه در فريضة نماز كه در تعديل حركات مؤثر خواهد بود.( محمدي اشتهاردي ، ص 6).
قيمت فايل فقط 165,000 تومان
برچسب ها : پايان نامه اعجاز علمي نماز , اعجاز علمي نماز , پايان نامه اعجاز علمي نماز , آثار معنوي و اخلاقي نماز , اعجاز نماز, پايان نامه اعجاز نماز , دانلود رايگان پايان نامه تفسير قرآن , دانلود پايان نامه اعجاز نماز , دانلود مقاله اعجاز نماز , فلسفه نماز ,اعجازهاي پزشكي نماز , معجزات علمي نماز , اسرار علمي وضو , فوايد علمي نماز , اعجاز علمي قرآن , جايگاه نماز , فلسفه اوقات نماز هاي روزانه , آثار روح
- سه شنبه ۰۳ شهریور ۹۴ ۱۳:۳۱ ۲۴۱ بازديد
- ۰ نظر